Ayyye Me Hearties!

På allmän begäran har Farbroremma skapat en receptsida. Men det är JAG som rör i grytan! Det är dags att avslöja vem som är husets verkliga geni. Håll i kockmössan, nu blir det kryddat av!

Vi börjar med dagens viktigaste händelse. Frukost! Det ska vara mycket och det ska vara mättande, deliciöst och bombat med näring och bra energi. Hur ska man annars orka träna armgång i burgallret tills Farbroremma kommer hem?

Nåja, nu kör vi.

Hardcore äggfrukost för råbarkade grabbar. En portion.

Fyra kokta ägg (Ja, fyra! Vi ska stå 
oss länge på det här!)
En näve småbladig sallad t.ex. mache eller bladspenat.
1/2 dl valnötskärnor.
En skvätt majonnäs.

Hacka äggen och salladen i en portionsskål. Klicka i en skvätt majonnäs. Hacka valnötskärnorna och strö över. Ät och bli stark.


Ps! Riktiga hamstrar gör sin egen majonnäs utan mesigt socker och konserveringsmedel! Det är superenkelt. Blanda 2 msk ljus balsamvinäger med lite salt och peppar i en skål. Slå i två äggulor och blanda med 1 tsk dijonsenap. Droppa sedan långsamt ner totalt 2 dl olja under vispning tills majonnäsen är krämig och fast. Den blir ännu fastare om man låter den stå till sig i kylen några dagar.

Enda detaljen som är viktig att tänka på när man gör majjo är att allt måste vara rumstempererat. Glömmer du det så är du jättemisslyckad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0