Meeeer frrrukost



Frukt i omelett...? Hav förtröstan, bröder, det är inte så konstigt som det låter! Den här rätten funkar dessutom lika bra till frukost som till mellanmål. Allt efter tillgång på tid, ork och lust.

Fruktomelett

två ägg
en skvätt mjölk
matfett till stekningen
ett äpple
1/2 dl russin

salt, peppar
kanel


Vispa ihop ägg, mjölk, russin och lite salt och peppar i en bunke. Kärna och skiva äpplet - ha gärna skalet kvar, det finns massor med nyttigheter där som man missar om man skalar bort det. Hetta upp matfett i en liten stekpanna. Häll i äggblandningen. Fördela äppelklyftorna jämnt över omeletten. Dra skåror i omeletten med en stekspade, så att den rinnande ovansidan får chans att möta värmen i stekpannans botten. Stek på medelvärme tills omeletten fortfarande är lite "ofärdig" på ovansidan - den stelnar till när den svalnar. Kanel är gott att toppa med.

Omelett är en sån där allroundgrej som man kan variera i det oändliga. Så gäller även för fruktomeletten. Ta frukter efter smak och säsong och variera med t.ex. hallon, jordgubbar, nektariner, päron, eller mer tropiska slag som färsk, lätt grillad ananas eller mango... Kombinera med olika färska kryddor. Basilika gifter sig exceptionellt bra med jordgubbar. Våga pröva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0