Snabbmat

Finns det nån snabbare jobblunch än den i matlåda? Två minuter i mikron och så - poff. Fast den här kan lika gärna ätas kall. Avnjut till exempel på en solig trapp, sätt på dig en sombrero och känn hur smaken från din chorizo för dig till spanska breddgrader...

Denna pasta går - och är dessutom menad - att varieras i det oändliga, beroende på smak, tycke och innehåll i kyl och frys.

Krämig pastalåda, grundrecept. I portion

pasta, t.ex spaghetti, för en person

sås (4 port - häll det som blir över i en burk och använd till fler pastarätter!)

4 dl mjölk
2 strukna msk potatismjöl
1 dl lagrad ost
1 krm nyriven muskotnöt
salt och vitpeppar

Förslag på tillbehör (bild): Lättstekt chorizo, klippt vårlök, blad av romansallad, majs.


Koka pastan. Gör såsen sålänge: Koka upp mjölken, pass på så att det inte kokar över. Sänk värmen. Blanda ut potatismjölet i lite vatten och häll stärkelsevattnet i mjölken. Krydda med muskot, salt och peppar och koka ihop några minuter under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och stjälp ner riven ost, rör om tills allt har smält.

Blanda Dina tillbehör med pastan och blanda i ostsåsen. Ät!

Tips för att hålla matlådan fräsch: Låt sås och pasta kräma till sig tillsammans i kylen under natten, men tillsätt inte resten av grejorna förrän morgonen innan du ska iväg. Och vill du hålla pastan sådär krämig och fast, ska du satsa på att äta den kall. Om du värmer den så blir såsen mer rinnande igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0