Le! Du är manipulerad.

Och så står hon där framme på scenen, mitt i strålkastarljuset. Mässar om tarmludd hit, tarmludd dit. Klappar på en ryamatta och håller ett färgglatt mag-tarmsystem i bomull i famnen. Det är knutar på tarmen, knutarna symboliserar oroliga magar. Ett tomt skinkpaket tar hon också fram, och förklarar med menande blick att skinkan har sju tillsatsämnen i sig medans kattmat har noll, eftersom det finns en svensk lag mot att tillföra tillsatser i djurmat. Sedan tar hon fram flaskan med dryck, kramar sin produkt, gullar lite med den. Berättar hur outstanding den är. Och myser med hela kroppen.

Lyssnar folket?
Oh ja!

Det finns talare och Talare, säljare och Säljare. De senare vet vad människohjärnor går igång på. Kroppsspråk brukar avgöra till 70 procent om kunden köper eller ej. Cirka 23 procent beror av vad säljaren faktiskt säger, hur han lägger fram sina argument. Och den sista procentsnutten (7%) beror av om köparen över huvud taget har något intresse för erbjuden produkt.

Det ska vara Naturligt. Otvingat. Lockande som farao. Något som man bara måste ha, för att inte köpa produkten vore ju ren idioti. Eller hur? *Nicka och le mot kunden.*

Det låter så fånigt. Men det är så vi funkar. En vara som blir presenterad av en person som vill mitt bästa, är så mycket lättare att köpa än något som står tyst för sig själv uppe på en hylla. Särskilt om valet står mellan att shoppa eller inte shoppa. Den där personen som håller i flaskan, tuben, bilnyckeln, har ju redan bestämt åt mig vad jag ska göra. Så enkelt det blev!

Viljan går att styra på många olika sätt. Det mesta av det ständiga informationsflöde som bombarderar kroppen, går vidare in i skallens dunkla hjärngångar, rusar längs glimmande strömkretsar och näringsflödande kapillärer. Någon kanske har kommit på var i cerebrums labyrintiska gångar som hjärnan mottar och hanterar respons, medkänsla, varma säljarleenden. Ja, det var ju också något att sysselsätta sig med. Det känns som att man skulle få mer ut av att veta hur man själv ska kunna se vilka instrument säljaren använder när han gräver sig in i vårt innersta, känsligaste. Vårt Vill Ha. Så att man kan behålla kontrollen över sin egen vilja.

För som vi alla vet så är försäljare Lömska och Opålitliga. De vill byta ut våra kära slantar mot oanvändbara prylar och dyra tjänster. Tack och lov finns en räddning, skräddarsydd för just Dig. Skaffa den idag - din egen Manipuleringsförsäkring! Kostar tusen i månaden, men tänk hur mycket du sparar på allt som försäljare annars skulle lura på dig. Alla behöver den. Skaka tass? *Le och nicka.*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0