LATMASK!

Här sitter jag och glider sakta men säkert in i nåt sorts halvkreativitetsmood. Egentligen borde jag vara på gymmet, men... Jag struntar i det idag. Det blir löpning idag och gym imorgon, istället för tvärtom som planerat. Så har man mer tid över ikväll till att komma igång med nya kapitlet i kodstudierna. Idag ska det hända, idag börjar jag med CSS. Som jag har gått och intalat mig själv i flera veckor nu... Att gapet mellan HTML och CSS ska verka så stort! Kanske blir det enklare när jag inte bara läser om det utan faktiskt praktiserar blajset.

Solen har gassat över min terrass hela långa dagen idag och jag käkade lunch ute på terrass-soffan. Vad det var för maträtt, det vete katten... Man kan kalla den en söt, mustig nöt- majs- och rotfruktsfärs med lagrade grevérullar på en machégrön spaghettibädd. Eller köttfärsgucka på pastasallad. Personligen skulle jag hellre hugga in på det sistnämnda efter fem knegtimmar i kassan.

Apropå jobb. Jösses vad ryktet sprider sig! Och idag får jag reda på att halva ICA-staben har gått runt och sneglat på min mage men inte vågat sig fram och fråga. Förrän Marie, kassachefen, försiktigt tillfrågade mig om min nyvunna rundnätthet var av något annat än bakelser. Sedan när hon väl fått sina undringar bekräftade, DÅ kommer andra fram med förundrade blickar och frågar när det kommer vara dags. Plötsligt var man kassans medelpunkt... Undrar hur det kommer låta i lunchrummet imorgon när jag har heldag, och det offentliga ordet har hunnit spridas ytterigare.

Tänk, att det redan märks så tydligt :)


Jag är kär......

..... i en, förvisso inte ny men för min del nyupptäckt standupstil.

Den är cynisk.
Kritiserande.
Allt annat än lagom.
Mörkare än tio *insert censured phrase for dark-skinned people* i en nedsläckt garderob.
Intelligent.
Mer realistisk än jag innan vågade tro.
En tankeställare utan like.
Riktigt, riktigt underhållande.
Och, mest förvånande av allt; svensk.

Det är inte så svårt att lista ut vem i hälsingland som utövar denna extraordinära komikergenre, som lever upp till samtliga av ovanstående kriterier i varenda standup. Urvalet begränsas till extremt få personer i och med den sista punkten. Det finns nog flera till, lokala fantastiska stjärnskott som kör sitt rejs på klassfesten och syrrans bröllop. Men den här snubben är den enda jag hittills känner till i vårt avlånga land.

Gissade du rätt?

Ja, det är klart att jag menar Magnus Betnér.

Vad sägs om ett späckat smörgåsbord med bland annat bibelkritik i kyrkan, vegetariansågningar på greenpeacekonferensen, eller politiska genomskådningar inför en flock förväntansfulla MUF-ungdomar. Mmm, bitterljuv gourmettallrik.

Lilla timida skämtsverige har fått sig en klackspark upp ur djungeln av slapstick och gulliga robert gustavssonsketcher. Visst, det var roligt. Men staken saknades. Den fick man leta efter på scener i andra nationer. Nu har alltså mothugget landat i Sverige, förmedlat av rikets (vad jag vet) första renodlade standupkritiker. Alltså, inte en person som kritiserar standupkomiker, utan en standupkomiker som enbart kritiserar, rör om i grytan, utmanar publiken, klär av sig jantedräkten och - framförallt - vågar.


Vad du än gör, Magnus, sluta inte med det du håller på med. Sverige behöver dig.


Länkar (referenser):
Kyrkan: http://www.youtube.com/watch?v=XRraxJutMWg
Grenpeace: http://www.youtube.com/watch?v=ZMSlC3t68H0
MUF: http://www.youtube.com/watch?v=zUpSFEVux3k

Maoge

Tänkte att jag skulle pröva att springa milen idag. Eller, skutta, småjogga. Bara för att se om det går. Jag joggade en halvmil för ett par dagar sen och det gick helt förträffligt. Så fort morgongröten har smält undan, bara.

Efterråt blir det kulinariska kreationer i köket, en parmalindad laxfilé med citrussallad hade jag tänkt mig. Om det blir bra, så kommer receptet upp på hemsidan. Min fina... Ehm. Ja, jag är bara nybörjare i HTML hittills och har precis börjar läsa lite om CSS, kanske kommer nya kodningen igång redan idag. Om eftermiddagen inte går åt till homestyling.

Kolla in sidan:

http://hem.passagen.se/farbroremma/

Apropå ingenting: Jag gillar min lägenhet! Den är ganska spartanskt inredd, men det gör inget. Tids nog kommer saker upp på väggarna, en och annan möbel flyttar in lite då och då, lite fönstergrönsaker och prydnadsgrunkamojer... Barnhörnan ska väl inredas snart också. Med en spjälsäng och nåt sorts skötbord.

Ännu en dröm. Den första after-birth-drömmen. Jag lyckas förlägga ungen hela tiden, och vandrar runt i lägenheten med öronen på helspänn efter ett litet "oooääääe" någonstans. Ungefär som när man lyssnar efter signalen till en borttappad mobil.

Det är ju bra att man blir förvarnad i drömmarnas värld om vad man INTE ska göra! :P

Stökrebell

Det finns en svensk, oskriven lag som (något dramatiserat) kräver att man ska impregnera badrummet med klor, dammsuga bakom spisen två gånger i veckan, och framförallt paniskt lägga undan varje lös pinal i designade lådor enligt en standard signerad äkta IKEA-förvaringsmani. Jag gillar också lådor, men tänker härmed slå ett slag för friheten att ha stökigt. Det är ett privileguim, en frigörande skatt som städhysterikern aldrig inse värdet av.

Skåda min tvätthög! Tvätten är förvisso ren, och vilar på ett dammsuget golv sedan en och en halv dag tillbaka. Men istället för att vika in den, så tar jag mig friheten att prioritera en latstund på soffan med tryffelchoklad och standup comedy på youtube. Länge leve stökigheten!

Gryning

Vem är galen nog att gå upp sex på morgonen för att starta en ledig dag med ett gruppträningspass på gymet? Jag!! Gissa om det känns bra. Lite skakigt kändes det dock på hemvägen, jag kunde ha förutspått att blodsockernivån inte skulle palla både träning, bastu, besök på bibblan och trekvarts promenad hem plus mathandling med bara en futtig liten after-workout-banan i kistan. Nåja. Väl hemkommen blev det en såhär mumsig frukost, med fruktmackor och hemgjord smoothie. Ska lägga in smoothiereceptet på hemsidan, som jag ska försöka publicera idag... Vi får se hur det går. Ska försöka lista ut vad man gör med en FTP först, bara :P
Magen växer och växer. Nu kommer jag inte undan längre, jag är avslöjad! Än är jag pigg å gla ialla fall, det känns bra. Jag bara hoppas att det förblir så tills ungen ploppar, så att man har laddat ordentligt med energi för allt arbete den första tiden. Huga.

Btw, jag hade en rätt skum dröm förra natten. Världen styrdes av en enda regering, och för att handskas med den växande befolkningen så flyttades en massa folk till... månen. Långsökt? Kanske inte. Project Chaos, kallade de hela grejen. Intressant idé.


Magbetraktelser

Nu ska vi se. Kalendern säger nittonde veckan. Blod och hjärta växer och flödar, ämnesomsättningen har tydligen ökat också. Det märks på aptiten... Och på naglarna! Jösses vad de växer. Värsta klorna.

Magen avslöjar inte så värst mycket än så länge. Om man bortser från en viss knubbighet, plus en massa blå vener längs midjan och på bringan. Jag upptäckte en rätt kul grej idag - när jag ligger på rygg så ser jag bara lite extra välgödd ut, typ. Men spänner jag ut magen så mycket jag kan, så blir det en kula som inte kan misstolkas! Kan inte fatta att den till slut ska bli ännu större än såhär. Huga.

Kolla in klippet med brakedancemammor som jag postade på fejan! Snacka om mompower. Vadå farligt att röra på sig när man är gravid? Tusentals mammor dör i graviditet och födslovåndor p.g.a. fysisk ohälsa, inte minst i u-länderna. Motion främjar hälsa. Det är inte farligt att röra på sig, det är tvärtom naturligt och hälsosamt. Vårdens bannor bör tas med en nypa salt. Kroppen skickar ut tydliga varningar i god tid innan skador uppkommer. Våga leva, mammor! Because we're worth it ;)

Molly the Racist

Sådär ja. Akvariet har fått sina första invånare. Tre svarta och två vita mollys, två hanar av vardera färgen och resten honor. Tydligen ska mollys ha två honor per hanne, så jag börjar med tre honor på dessa två hanar så att de har lite valfrihet. När generationerna kommer igång så kommer det ju bli mer att välja på för alla. Och zootjejen försäkrade tryggt att mollys inte bryr sig om färgen utan kan vara med vem som helst.

Really..?

I så fall har jag fått ett riktigt racistgäng på halsen!

Direkt när jag släpper ut fiskarna i tanken så grupperar de sig, svarta för sig och vita för sig! Ha, ha, och ha, zootant! Dessa små varelser har tajtare gängbildningar än de coola vs nördarna på skolgården.

Förhoppningsvis släpper isen när de bott in sig ett tag. Kanske blir det till och med svartvita barn, det vet man inte :)

Nästa vecka ska jag köpa två par fjärilsciklider. Tänk om de får ungar... Det vore verkligen grymt kul. Yahoo, min gamla hobby är igång igen!

RSS 2.0